Wie zijn wij

Anouk Bouman (1964) en Ko van Oldenbarneveld (1965) kennen elkaar sinds 1993. Via allerlei omzwervingen kwamen ze beiden bij dezelfde werkgever terecht, de firma IJssel Technologie in Zwolle. Zij als telefoniste/receptioniste en hij als constructeur.

Anouk woonde in Kampen en had een heel druk sociaal leven met veel vrienden en kennissen. Na werktijd was ze druk met aerobic, badminton, vrijwilligerswerk en het halen van haar motorrijbewijs. In plaats van hele lange trips te maken ging Anouk er juist een paar keer per jaar wat korter tussenuit. Eén of twee weekjes met het vliegtuig naar Tunesië, Cyprus, Canarische Eilanden of Turkije.

Ko woonde in Ommen en was altijd druk op zijn manier. Om verlofdagen te sparen maakte hij lange werkdagen en in zijn vrije tijd sleutelde hij veel aan motoren en auto’s. Verder bezocht hij regelmatig de sportschool, hing aan de bar van zijn stamkroeg, was een weekendje weg met motorvrienden of was weer een verre reis aan het voorbereiden.

Hun eerste ontmoeting was wel erg kort. Het was september 1993 en de eerste werkdag van Anouk bij IJssel Technologie. Juist op deze dag kwam Ko met volbepakte motor aanrijden om (voorlopig) afscheid te nemen van zijn collega’s. Hij vertrok richting Nepal voor een periode van 4 maanden.

Inmiddels hebben beiden IJssel Technologie verlaten.

Anouk heeft daarna helemaal haar draai gevonden bij de Baalderborg Groep. Hier begeleide ze mensen met een beperking, maar die wel zelfstandig wonen. Op dit moment (2023) geniet ze echter van een loopbaan onderbreking om na te denken over een vervolg van haar carriere.

Ko is nog steeds werkzaam als constructeur / projectleider, maar de laatste jaren als kleine zelfstandige (zzp-er).

 

Anouk Bouman

Ko van Oldenbarneveld